Una cadena humana per la pau a Ripoll

Els alumnes de tots els cursos de l'escola Vedruna l'han protagonitzat

per Xevi Pujol

Arreu, Educació

La plaça del Monestir s'ha omplert de nens i nenes de totes les edats per la pau
La plaça del Monestir s'ha omplert de nens i nenes de totes les edats per la pau | Xevi Pujol

El 30 de gener és el Dia Escolar de la No-violència i la Pau, i a l'escola Vedruna de Ripoll cada any fan alguna acció per celebrar-lo. Enguany ha estat una cadena humana que ha unit el centre escolar amb la plaça del Monestir, formada per tots els alumnes de l'escola, des dels més petits de parvulari fins als més grans de l'ESO. Tots ells s'han anat passant un colom de la pau gegant.

Sabina Pérez, professora del centre, explica que «intentem inculcar els valors que els puguin ajudar a formar-se com a persones perquè d'aquí a un temps no faci falta ni celebrar aquest dia. Una cadena humana és una manera d'estar tots units per una mateixa causa».

Els alumnes s'han mostrat molt actius i de seguida van estar disposats a col·laborar en l'organització de l'acte. Després que el colom hagués passat per tota la cadena, els delegats de 6è de primària i de 4t d'ESO han llegit un manifest, que ha estat escrit pels mateixos alumnes i escoltat per tot el gruix de classes de l'escola que omplien la plaça.