L'augment de la retribució als regidors de Campdevànol aixeca polseguera al ple

Es va aprovar un augment d'un 2,25% tant pels treballadors municipals com per als regidors, amb els vots en contra d'ERC i CUP i l'abstenció de MES

per Xevi Pujol

Política

El ple ordinari de Campdevànol s'ha celebrat aquest dijous
El ple ordinari de Campdevànol s'ha celebrat aquest dijous | Xevi Pujol

L'augment d'un 2,25% en la retribució dels membres de l'ajuntament de Campdevànol ha portat discrepàncies al ple. Els grups de l'oposició no veuen bé aquesta pujada del sou pel que fa al conjunt dels regidors del consistori, i per això la CUP i ERC hi han votat en contra i MES s'ha abstingut. En tots els casos, sí que estan d'acord amb l'augment pel que fa als treballadors de la corporació.

Mariona Baraldés, de la CUP, diu que «si ara estem en una època de contingència perquè s'ha fet molta obra pública, potser aquest augment no tocaria».

Toni Riera, d'ERC, pensa que «per la gestió que han fet, que pensem que ha estat dolenta, no creiem que mereixin aquest augment».

I Lluís López, de MES Campdevànol, opina que «l'augment per a les persones que tenen una dedicació exclusiva com són l'alcalde o la tinent d'alcalde sí que tocaria, però pel que fa a la resta de regidors era potestatiu poder-ho fer o no».

Finalment l'augment ha estat aplicat, amb els vots a favor de l'equip de govern, així com la pujada del sou dels treballadors municipals, que es va aprovar per decret d'alcaldia.

L'alcalde, Joan Manso, diu que «aquesta és una praxi que s'ha dut a terme a pràcticament tots els ajuntaments de la comarca».