Escampen fems al jutjat per denunciar la 'merda de justícia'

Ha estat aquesta nit al de Ripoll en una acció reivindicada pels CDR

per Judith Espert

Arreu

Han escampat fems i pintat 'Merda de Justícia' al jutjat de Ripoll
Han escampat fems i pintat 'Merda de Justícia' al jutjat de Ripoll | Laura Segur

'Merda de justícia'. Amb aquestes pintades s'ha llevat el jutjat de Ripoll. Es tracta d'una acció reivindicada pels CDR. També s'han escampat fems a les seves portes, que els serveis de neteja s'han encarregat de netejar, aquest matí. Una protesta, en referència a la proximitat del judici del procés, que també s'ha realitzat en altres punts del territori. En una piulada, els CDR han argumentat que no es pot normalitzar la situació.

Tampoc han volgut normalitzar la situació des de l'Assemblea Nacional Catalana. Aquest divendres, més d'un centenar de persones van denunciar el procés a què són sotmesos els presos polítics. Coincidint amb el trasllat a Madrid, amb l'imminent inici del judici, s'han desplegat pancartes amb lemes com: 'Fake Justice', és a dir, justícia falsa.

Més d'un centenar de persones es va concentrar a la plaça de l'ajuntament de Ripoll
Més d'un centenar de persones es va concentrar a Ripoll


El coordinador de l'ANC a Ripoll, Antoni Clusells, assegurava que «és un dia trist perquè comença, molts pensem que una gran comèdia, amb una trama més que prevista i un desenllaç conegut i no esperem cap sorpresa en un judici que pot ser moltes coses, menys just». Per la seva banda, la regidora Fina Guix insistia que la concentració volia servir per «proclamar i reclamar justícia, llibertat, igualtat i una democràcia de primera línia i no el que ens estan fent».

Des de l'Assemblea seguiran amb la mobilització amb protestes com l'acampada a la plaça Sant Jaume. L'entitat alerta, a més, que augmentaran el nivell d'exigència als polítics: «A més a més de paraules, cal que comencem a veure algun fet que fins ara només hem tingut bones paraules i poca cosa més», deia Clusells.