Setcases tallarà el trànsit al centre en dies puntuals

La mesura sorgeix d'una consulta celebrada l'octubre passat

per Xevi Pujol

Arreu

Setcases tindrà noves places d'aparcament delimitades al centre
Setcases tindrà noves places d'aparcament delimitades al centre | El Ripollès Digital

Ja es comença a definir com es reorganitzarà el centre de Setcases en els propers mesos. L’objectiu és que els carrers amb més afluència de gent els caps de setmana i a l’estiu puguin esdevenir per a vianants en dies puntuals. També es volen reorganitzar els aparcaments al centre del poble, pintant noves places per als vehicles. Unes ordenances de circulació que s’estan acabant de perfilar.

Anna Vila, alcaldessa de Setcases, explica que «volem dibuixar noves places d'aparcament perquè els cotxes no es deixin de qualsevol manera ni a davant de les portes dels habitatges, i també pretenem tallar el trànsit els dies de més afluència als carrers més concorreguts».

Aquesta actuació ve proposada per una consulta que es va fer al poble el passat 1 d’octubre, per commemorar l’any del referèndum. En aquesta, s’hi preguntava si es volia fer de Setcases un poble més turístic fent-lo per a vianants.

Encara no se sap quan començarà a esdevenir una realitat. «Està bastant avançat, falta acabar d'aplicar l'ordenança i passar els tràmits organitzatius d'exposició al públic i al·legacions, que sempre s'allarga més del que voldríem», diu Vila.

Unes tanques i impediments mòbils evitaran el pas de turismes en algunes dates assenyalades. S’havia pensat en pilones retràctils, però el cost econòmic i el clima dur de Setcases van fer tirar enrere aquesta opció. El sistema sí que permetrà el pas als distribuïdors dels comerços del poble.