La zona d'estacionament taronja de Ripoll es consolida

L'ajuntament ha fet balanç del 2018

per Redacció

Arreu

La zona d'estacionament taronja va entrar en vigor el maig de 2017
La zona d'estacionament taronja va entrar en vigor el maig de 2017 | Xevi Pujol

El 2018 va ser la primera anualitat completa de funcionament de la zona d’estacionament taronja de Ripoll. Iniciativa per afavorir l’activitat comercial al centre de la vila que l’ajuntament diu que s’ha consolidat. L’any passat es van expedir prop de 63.000 tiquets pels 35.000 del 2017 quan la mesura va entrar en vigor a partir del mes de maig. El gran reclam es poder aparcar durant 75 minuts per només 10 cèntims. Es a dir, "no hi ha cap afany recaptatori" segons ha destacat la regidora de Comerç, Fires i Mercats, Magda Perramon.

Les places taronja formen part dels aparcaments de rotació de la zona comercial. De la blava també se’n fa un bon balanç, tot i que suposa abonar més diners per aparcar menys estona. L’ajuntament troba a faltar més ús d’un tram al passeig de la Font Viva que permet estacionar durant 4 hores. També recorda que hi ha 10 zones d’aparcament gratuïtes que queden molt a prop del centre.

La moció d’Esquerra, que proposava canvis en els parquímetres i un control d’accés més exhaustiu al Barri Vell, es va deixar sobre la taula en el darrer plenari. Ara bé, des de l’àrea de comerç es considera que "si una cosa funciona no s’ha de canviar".

La zona taronja es va implantar després de reunions amb veïns i representants del sector comerç, restauració i hostaleria del Barri Vell.