Tret d'inici als segons pressupostos participatius de Ripoll

L'ajuntament cedeix tota la responsabilitat als vilatans

per Redacció

Arreu

Un taller ha obert els segons pressupostos participatius a Ripoll
Un taller ha obert els segons pressupostos participatius a Ripoll | Xevi Pujol

Els pressupostos participatius de Ripoll fan un pas endavant en la seva segona edició. Després de la primera experiència, l’ajuntament ha cedit tota la responsabilitat als vilatans.

Aquesta voluntat ja s’ha posat a la pràctica. S’ha dut a terme un taller per decidir el reglament de funcionament d’enguany. Grups de sis persones han omplert unes enquestes per opinar sobre diversos aspectes clau. Per exemple, quines normes han de regir per triar les propostes, com han de ser les votacions,... En definitiva, "decidir com serà tot el procés" ha destacat Josep Maria Creixans, cap de l’àrea de serveis econòmics de l’ajuntament de Ripoll.

L’ajuntament estima que el procés s’ha d’enllestir la primera setmana del mes de maig com a màxim. Es compta amb una dotació de 100.000 euros per a inversions més 15.000 per a despesa corrent. Es destinarà a activitats, compres de materials, manteniment, fires o serveis de durada determinada.

La nova marquesina de l’institut Abat Oliba, l’adequació de la gatera, les diverses millores a la piscina i el mapa històric de la vila són projectes executats gràcies als primers pressupostos participatius. Per contra, l’aula de robòtica, la wifi pública i el circuit natural de la zona d’Ordina encara estan en una fase prèvia. L’execució de l’àrea d’agility també està pendent.