El Ripollès podria rebre la Carta Europea de Turisme Sostenible abans de l'estiu

Aquest gener s'ha entregat a Europa el programa d'actuacions que es preveu des del territori

per Redacció

Arreu

Santi Farriol és el director del Parc Natural de les Capçaleres dels rius Ter i Freser
Santi Farriol és el director del Parc Natural de les Capçaleres dels rius Ter i Freser | Guillem Sánchez

Els responsables del Parc Natural preveuen que abans de l’estiu, el Ripollès ja disposarà de la certificació de la carta europea de turisme sostenible. Un distintiu de qualitat que ha de suposar un abans i un després per a tot el territori. Aquest mes de gener ja s’ha entregat als responsables de la Federació EUROPARC el programa d’actuacions aprovat a finals del 2018. Distribuïdes en vuit línies estratègiques, cada una de les 28 accions té al capdavant una entitat responsable. Es contemplen actuacions de tot tipus.

El Parc Natural i l’Agència de Desenvolupament del Ripollès han liderat el procés per obtenir el distintiu de qualitat europeu. S’ha comptat amb el suport del Consell Comarcal, el Museu Etnogràfic, diversos ajuntaments i entitats privades. Un cop s’obtingui, tothom haurà de sumar per mantenir-lo.

El procés va arrencar a mitjans del 2016 amb la diagnosi. Es a dir, amb l’inventari del patrimoni natural i cultural de la comarca, més l’oferta turística i d’allotjament. Després es va concretar el pla estratègic per exposar el que es vol fer i finalment, el programa d’actuacions, que defineix el com. Altres comarques veïns com la Garrotxa fa anys que disposen de la Carta Europa de Turisme Sostenible.