Comença la temporada de la Matança i la Quaresma a la Vall de Camprodon

Hi participen establiments de tota mena, elaborant plats centrats en la cuina tradicional de l'aprofitament

per Xevi Pujol

Societat

Els peus de porc, propis de la temporada de Matança
Els peus de porc, propis de la temporada de Matança | Xevi Pujol

L'associació Cuines de la Vall de Camprodon inicia aquest dilluns la Temporada Gastronòmica de la Matança i la Quaresma, i ho fa per dotzè any consecutiu. Fins a 11 establiments de la vall proposen els seus plats i menús temàtics, tot un homenatge a la cuina que fa un temps s'havia fet a la zona i a tot el Pirineu per aquest època.

«Els hiverns eren molt llargs i intensos, les comunicacions molt més difícils i sobretot a les cases de pagès es feia aquesta cuina d'aprofitament», explica Xavier Rigat, membre de l'associació Cuines de la Vall de Camprodon.

Cada any, la resposta dels clients és molt positiva, tal com afirma Rigat, que assegura que «els amants de la gastronomia busquen i demanen per aquestes jornades i any rere any ve molta gent».

S’hi poden trobar plats de tota mena, com ara «els peus de porc, les escudelles, el bacallà més cap a la Quaresma... amb elaboracions tradicionals o més modernes, però totes amb un denominador comú: la qualitat», diu Rigat.

La temporada de Matança s’allarga fins al 3 de març i la de Quaresma va des del 6 al 24 de març. Els establiments participants són El Pont 9, l'Hotel Camprodon, Les Planes, Can Jordi, l'Hotel Grèvol, l'Hotel Calitxó, el Costabona, Can Jepet, Pirineu, Can Tiranda i la Fonda Rigà.