El benestar i qualitat de vida dels gossos del Refugi d'Animals del Ripollès augmenta

El Consell Comarcal ha executat una ampliació de l'equipament

per Redacció

Societat

El Consell Comarcal va presentar les millores al Refugi d'Animals aquest dilluns
El Consell Comarcal va presentar les millores al Refugi d'Animals aquest dilluns | Laura Segur

Després de la marxa dels gats, el Consell Comarcal ha augmentat la capacitat del Refugi d’Animals del Ripollès. Ara es compta amb una nova àrea dotada de deu boxs nous i per tant, els gossos residents disposen de més espai. És l'actuació més important d'un paquet de millores valorades en 27.000 euros. El nombre màxim d’animals que podria acollir el Refugi se situaria per sobre de la seixantena.

"Amb aquesta ampliació de capacitat, ens permet pràcticament que cada un dels boxs hi hagi només un animal. Per tant, més benestar i més qualitat de vida per ells" ha destacat el vicepresident Josep Coma.

També s’ha millorat l’enllumenat del recinte. Coma ha explicat que "les rates fins i tot s'havien menjat els cables i hem aprofitat aquestes millores per poder canviar tot el cablejat i per tant, tornar a donar la funcionalitat que tenia aquest enllumenat"

Ara mateix hi ha 40 animals al Refugi. El Consell Comarcal i els ajuntaments treballen per incentivar les adopcions. En els últims anys, s’ha detectat que la ciutadania està més sensibilitzada en proporcionar un bon tracte als animals però s’avisa que no es pot baixar la guàrdia. Coma recorda que "està absolutament prohibit abandonar animals. Aquests han d'estar xipats i censats en els seus respectius municipis. La voluntat del Consell Comarcal és que hi hagi el menor nombre possible d'animals al Refugi".

L’actuació per ampliar el Refugi ha estat finançada amb fons propis del Consell Comarcal.