Comforsa soluciona amb èxit les vibracions de la nova planta de Campdevànol

L'empresa espera ara que el Consell Comarcal doni llum verda a la sol·licitud d'augmentar el nombre de torns

per Redacció

Economia

Reca Vidiella amb la consellera Àngels Chacón i els alcaldes de Campdevànol i Ripoll el mes de juny
Reca Vidiella amb la consellera Àngels Chacón i els alcaldes de Campdevànol i Ripoll el mes de juny | Xevi Pujol

Donar solució a les vibracions que provocava l’activitat industrial a Comforsa 7 ha estat una de les prioritats de Reca Vidiella. El director general de l’empresa, que es va estrenar en el càrrec fa poc més d’un any, ha insistit en trobar una sortida tècnica amb uns resultats garantit.

La direcció de qualitat va proposar diverses opcions i finalment, s’ha optat per la més innovadora. Es tracta d’un model que ja s’ha implantat als Estats Units. S’utilitzen amortidors de fil d’acer inoxidable, de resposta exponencial i no lineals com a acostumar a passar, i que treballen totalment en sec. S’ha fet un disseny exclusiu, tant dels elements d’amortiment com del sistema d’elevació i muntatge per la maquinària de la planta situada al carrer Puigmal. L’actuació es va dur a terme el mes d’agost, durant l’aturada productiva d’estiu. En aquest sentit, era necessari aixecar la premsa principal, que té un pes de 800 tones, per tal de poder col·locar a sota els amortidors calculats.

Els resultats han estat els esperats i han estat corroborats per dues mesures oficials dels nivells de vibració. Una per part d’AV Ingenieros, empresa de consultoria especialitzada, i una altra pel Departament de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya. En ambdues mesures els valors obtinguts han estat similars i es situen 5 decibels per sota dels nivells màxims permesos per la normativa.

Comforsa considera un èxit l’actuació i entén que és un bé pels veïns de Campdevànol. L’empresa espera ara que el Consell Comarcal aprovi la seva sol·licitud per poder treballar en el tercer, quart i cinquè torn. Una oportunitat per augmentar el nombre de llocs de treball. Actualment Comforsa 7 treballa a dos torns i dona feina a una quinzena de persones.