Enderroquen més edificis annexos a la Torre a Ripoll

Ha començat la segona fase de l'enderroc i el futur ús d'aquesta zona està pendent

per Xevi Pujol

Arreu

Segona fase de l'enderroc, aquest matí
Segona fase de l'enderroc, aquest matí | Xevi Pujol

L’ajuntament de Ripoll ha procedit a l’enderroc dels edificis annexos a la Torre, a la carretera de Barcelona, per tal de sanejar-ne l’entorn i per evitar el perill d’enfonsament. Fa uns dies ja es va  tirar a terra un d’aquests immobles, el de la cantonada amb el carrer Concepció Ducloux. Ara se n’està enderrocant un altre, amb una maquinària especial i el treball dels operaris, per no danyar els edificis del voltant.

El Cap de l’Àrea de Serveis al Territori de l'ajuntament de Ripoll, Joaquim Colomer, explica que «és una finca que per modificacions de POUM va quedar afectada i com a ajuntament ens hem vist obligats a la seva compra. Els perímetres estaven en molt mal estat i vam voler evitar qualsevol perill si algú hi entrés i es pogués fer mal o li caigués a sobre».

És una incògnita el futur de la zona que quedarà esponjada | Xevi Pujol

Un cop retirada la runa, no es coneix què es farà amb l’espai que hi haurà quedat. Es planteja la possibilitat que s’hi puguin fer aparcaments, una zona ajardinada o una zona d’Agility, però l’ajuntament de moment no es decanta per cap opció. Pel que fa a la Torre, s’hi posaran unes tanques i de moment no s’hi planteja cap reforma, per falta de fons per realitzar-la.

L’edifici de la Torre va ser construït entre el 1850 i el 1856 i és considerat un bé cultural d’interès local, inclòs dins el catàleg de Béns Protegits i propietat del consistori des del 2018.

L'edifici de la Torre de moment no es tocarà | Xevi Pujol