No hi haurà Trial del Gall aquest 2019

L'any que ve es podria recuperar i ser, a més, el Campionat d'Espanya absolut

per Guillem Sánchez

Esports

Òscar Mill, últim guanyador del Trial del Gall el passat mes de juny
Òscar Mill, últim guanyador del Trial del Gall el passat mes de juny | El Ripollès

Any de descans per al Ripoll Motor Club. Aquest 2019, l'entitat esportiva de la capital no organitzarà cap prova a nivell de Catalunya o d'Espanya, com sí ha fet les darreres temporades. Per tant, toca fer un reset i acumular més forces i més ganes de cara al 2020. Aquesta decisió implica també que no es disputi enguany el Trial del Gall, tal com ha confirmat el president del Ripoll Motor Club, Josep Soldevila, després de parlar-ho amb la junta directiva del club.

Sí que hi hauria hagut activitat esportiva des de l'entitat si el Campionat d'Espanya absolut hagués tingut lloc a Ripoll. Una circumstància que es podria donar pròximament. Això podria implicar algun canvi en la prova per excel·lència del Ripoll Motor Club. «L'any que ve, igual el Trial del Gall tampoc serà amb les motos clàssiques; si féssim Campionat d'Espanya amb en Toni Bou o l'Adam Raga i companyia, el faríem coincidir amb això», diu el mateix Soldevila.

Podria suposar també un canvi de data per la competició. Però són aspectes que encara s'han de decidir. En la imatge dels participants, el Trial del Gall és una competició «de categoria» i una de les cites més dures tècnicament de la temporada de trial a Catalunya i a Espanya. La d'aquest 2019 havia de ser la 49a edició del Trial del Gall.