L'ajuntament de Sant Joan de les Abadesses vol regular l'horta de la vila amb un pla especial

Ha iniciat un procés participatiu per consensuar les directrius amb els propietaris d'un centenar d'horts

per Redacció

Arreu

La primera reunió del procés participatiu es va celebrar ahir al vespre
La primera reunió del procés participatiu es va celebrar ahir al vespre | Guillem Sánchez

L’ajuntament de Sant Joan de les Abadesses ha donat el tret de sortida a un procés participatiu amb la primera reunió amb els veïns afectats. La iniciativa busca establir una regulació de l’horta de la vila. Per tant, aconseguir un consens sobre les directrius que s’han de tenir en compte perquè "la zona presenti la millor imatge possible"  ha remarcat l'alcalde, Ramon Roqué, El procés participatiu s’ha de traduir en un pla especial.La voluntat del consistori es tenir-lo enllestit abans de l’estiu.

L’ajuntament ha establert un calendari de reunions que s’aniran celebrant en els propers setmanes. La trobada més important serà la que servirà per definir les conclusions finals. Hi ha una sèrie d’aspectes que preocupen i que cal trobar-hi solució.

L’ajuntament de Sant Joan de les Abadesses compta amb la col·laboració del Centre d’Educació Ambiental Alt Ter així com de persones a títol personal per desenvolupar el procés. Els serveis tècnics municipals també hi estan implicats. De fet, el consistori ja compta amb un document que recull el total de parcel·les que hi ha a la horta i quin és el propietari de cadascuna. Es calcula que hi ha un centenar d’horts.