Nou pas per millorar l'accessibilitat dels veïns del barri de Sant Pere de Ripoll

Aquesta setmana ha finalitzat l'obra per instal·lar un nou ascensor

per Redacció

Arreu

Completada la instal·lació d'un nou ascensor al barri de Sant Pere de Ripoll
Completada la instal·lació d'un nou ascensor al barri de Sant Pere de Ripoll | Xevi Pujol

El parc d’habitatge de protecció oficial del barri de Sant Pere s’ha actualitzat en els últims anys. Sobretot per acabar amb les dificultats de mobilitat que havien de patir els veïns cada dia. La majoria d’ells són d’edat avançada i van adquirir els pisos fa gairebé cinquanta anys. La solució a la problemàtica és la instal·lació d’ascensors exteriors a cada un dels blocs. Aquesta setmana s’ha acabat l’obra d’un de nou al carrer Fargaires.

El cost d’un ascensor està valorat en uns 100.000 euros. La Generalitat obra un línia d’ajuts cada any per aquesta finalitat. Aporta una subvenció del 60% mentre que la resta de la inversió l’assumeix la comunitat de veïns corresponent. L’ajuntament dóna suport amb diverses accions. Per exemple, "modificar el pla general per ocupar una part de la vorera i moure els serveis públics afectats" ha destacat l'alcalde de Ripoll, Jordi Munell.

La previsió és que en un termini d’un mes i mig es completarà la instal·lació d’un altre ascensor i després de l’estiu, dos més. S’hauran col·locat un total de dotze ascensors en els últims set anys en aquest sector de la capital. Pel 2020, l’ajuntament ha avançat que la Generalitat ha confirmat un nova subvenció per instal·lar-ne un altre. En aquest cas, a un bloc de la plaça Europa.