Seguiment de més del 80% de la vaga als comerços de Ripoll i Camprodon

Molts establiments s'han adherit a la convocatòria

per Xevi Pujol

Arreu

Cartells de suport a la vaga general en un establiemnt de Ripoll
Cartells de suport a la vaga general en un establiemnt de Ripoll | Xevi Pujol

Persianes avall i seguiment ampli de la vaga general pel que fa als comerços de la capital de la comarca aquest dijous. A Ripoll, segons Josep Forcada, president de la Unió de Botiguers, l’adhesió ha estat superior al 80%. Això ha afectat a botigues de roba, de diferents articles o també a fleques i bars. Carrers buits aquest matí i poca activitat al centre de la vila. Per trobar pa fet del dia, només es podia anar a un dels forns.

En molts casos, es poden veure cartells que indiquen el tancament dels establiments a causa de l’adhesió a la convocatòria de vaga. Una de les activitats que sí que s’ha pogut veure a la vila ha estat la d’un grup de piquets informatius que repartien cartells als pocs comerços que estaven oberts.

Pel que fa a Camprodon, fonts de l’ajuntament indiquen que el seguiment comercial a la convocatòria de vaga ha estat proper al 90%. A Ribes de Freser, menys incidències, ja que només constava la confirmació del 20% de comerços adherits a la vaga, encara que alguns altres tampoc han obert.

Per tant, jornada en la qual l’aturada de país ha alterat de manera important el dia a dia de moltes persones al Ripollès.