Algú em pot explicar per què?

Ha de ser impossible per a alguns lectors, és el que em passa a mi, que en ple segle XXI i més ara, amb les noves tecnologies, passin algunes coses, com a mínim, difícils d’entendre per a qualsevol persona de peu. Intentaré explicar-ho amb un petit exemple: la gent del Ripollès tenim dues carreteres que hem d’utilitzar sovint. Per una banda, una per anar a la gran capital del país, Barcelona, i el seu entorn i, per l’altra banda, l’A-26, per anar a la capital administrativa de Girona i tanmateix a la Costa Brava. En els dos casos, per fi, tenim una autovia per anar a Barcelona a partir de Ripoll i, si hem d’anar a Girona -Costa Brava, en tenim una altra a partir d’Olot.


En les dues hi tenim túnels, ben construïts i senyalitzats. Doncs bé, en el cas de la que ens porta a Barcelona, la C-17, es pot circular fins als 100 quilòmetres per hora. Però la que ens comunica amb Girona i Costa Brava, en molts trams se’ns fa anar a 80 quilòmetres per hora. Em sembla normal que en els túnels de Capsacosta s’hagi d’anar a 80, ja que només hi ha un carril per cada sentit., però en els cas dels altres, en trams de l’autovia, amb dos carrils per banda, també igual, a 80. La veritat és que a mi em costa d’entendre.
La carretera de Ripoll a Barcelona, tothom sap que depèn de la Generalitat, i la d’Olot, Besalú i Figueres, a l’administració de l’estat. Davant això, algú em pot dir: ara ja està, s’entén.


Amb els temps que vivim, és normal? jo considero que no, algú m’ho pot explicar?