Ens hem tornat a trobar

La declaració de Jordi Cuixart en el judici als presos polítics, aquest dimarts, ha estat una lliçó de dignitat. El president d’Òmnium havia expressat la intenció de convertir aquest moment en una acusació a l’Estat més que no pas en una defensa, i així ho ha fet. En quedaran unes quantes reflexions i missatges per al record, però potser un dels més clars és aquest: “Jo sóc un pres polític. La meva prioritat no és sortir de la presó, sinó denunciar la vulneració de drets fonamentals”. Sigui quin sigui el resultat d’aquest judici, en forma de sentència, la victòria moral ja és d’aquells que, en els darrers dies, han demostrat que l’acusació de l’Estat no té cap fonament.

Ens hem retrobat, quan feia mesos que teníem una certa sensació de caminar sense rumb clar

 

 

 

 

 

La reacció que es va veure aquest dimecres a les paraules de Cuixart va ser unànime entre les diferents sensibilitats del sobiranisme, i més enllà d’aquest, en tothom qui creu en el dret a la protesta pacífica, a la desobediència civil i a l’autodeterminació. Si ja ho havia estat en les declaracions prèvies, encara més en la de Jordi Cuixart. Persones d’orígens i pensaments diversos s’han sentit representats en les seves paraules, el millor homenatge que es podia fer a la memòria de Muriel Casals, quan recordava que Òmnium vol dir “de tots”.

 

Ens hem retrobat, quan feia mesos que teníem una certa sensació de caminar sense un rumb clar. Ho hem fet en el testimoni dels presos polítics al judici, en la manifestació del dia 16 de febrer a Barcelona i també el passat dia 21 als carrers: la convocatòria de vaga general per part de la Intersindical-CSC, que va comptar amb el suport d’Òmnium i d’altres entitats i partits polítics, va ser un motiu per sentir, de nou, que els carrers seran sempre nostres. A Ripoll, en concret, amb més de mig miler de persones a la plaça de l’Ajuntament. I encara ens tornarem a trobar en la manifestació convocada a Madrid el pròxim dia 16 de març. Un cicle de mobilitzacions en què la fermesa dels presos ha estat el referent.