Fins quan?

Darrerament, tornen a sortir als mitjans informatius, un dia sí i un altre també, els grups ecologistes que existeixen arreu del país. Concretament, un dels més actius és l’anomenat SOS Costa Brava, que tenen molt de mèrit, ja que han aconseguit que el govern fes un decret de moratòria per construir a gran part de la Costa Brava. No conec el tema a fons. Per tant, no entraré a discutir si tenen raó o no en tenen. Però el que està clar és que el govern de la Generalitat de Catalunya s’ha carregat i s’ha passat l’autonomia municipal pel forro, com es diu vulgarment.

Per què, pregunto a la Generalitat, s’atreveix amb els pobles i viles petites a carregar-se l’autonomia municipal, i no es fa a l’àrea metropolitana?

 

 

 

 

 

 

Però el que trobo curiós, a banda d’on és l’autonomia municipal, és que aquests grups sempre surten i actuen fora de l’àrea metropolitana.

 

Fa pocs dies, i degut a la meteorologia, hi havia a tota l’àrea metropolitana una contaminació espectacular (tothom ha pogut veure les imatges per televisió i els qui hi viuen, ho han patit). Això no és un fet extraordinari, doncs passa tot sovint al llarg de l’any. Per cert, la contaminació entenc que no és un problema menor, doncs s’està jugant amb la salut de milions de persones.

 

No seria més lògic (tinc clar que el que hauria de fer el govern de la Generalitat no ho farà) que els decrets de moratòria per construir es fessin d’una vegada per totes a l’àrea metropolitana? Un lloc on cada dia fan cues per entrar i sortir els vehicles, i hi ha saturacions constants. Per què, pregunto a la Generalitat, s’atreveix amb els pobles i viles petites a carregar-se l’autonomia municipal, i no es fa a l’àrea metropolitana?

 

I pregunto també (perquè sinó rebento) les agrupacions ecologistes no es fiquen, denuncien i controlen l’àrea metropolitana, amb la intensitat de les zones turístiques on, per cert, els ajuntaments, que planifiquen, ho fan d’acord amb les lleis i són elegits democràticament pel poble? És evident, i parlo des de l’experiència de 10 anys a la política municipal, que no sempre, però moltes vegades, si l’administració en general ens tracta com si fóssim nens petits... regidors, alcaldes de la comarca, no us sembla que això s’hauria d’acabar? Lluiteu i feu-se valer, no podeu quedar-vos quiets. Recordeu que esteu als ajuntaments perquè us hi ha posat la gent dels vostres respectius pobles. No us hi ha posat el president de la Generalitat ni cap conseller.