Visites

Aquesta darrera setmana hem rebut, a la UIER, dues visites que crec que mereixen un comentari per la seva rellevància i per l’entitat dels personatges.

 

La primera, dijous passat, del nou president de Foment de Treball, Sr. Josep Lluís Sánchez Llibre. Una visita plena d’optimisme, un cop superada la controvèrsia entre patronals amb el reconeixement de Foment del Treball com la patronal majoritària, la qual cosa el defineix com “la casa gran dels empresaris”, autònoms, petites, mitjanes i grans empreses.

 

Aquesta condició ha de permetre a Foment del Treball (i, per extensió a la UIER) constituir-se en veritable lobby d’influència davant les administracions, europea, estatal i autonòmica. 

 

La voluntat clarament manifesta de Foment i el seu president de basar la seva estratègia en la implantació territorial (som 22 organitzacions territorials de tot Catalunya les que estem integrades a Foment del Treball), ens dona ales a la UIER i ens permet oferir als nostres associats i a l’empresariat del Ripollès en general, tots aquells serveis, contactes i suports que els calguin per a superar els entrebancs que sovint es troben en la tasca del dia a dia i en aquelles actuacions que plantegi la seva projecció del negoci. 

 

Aquest és un suport que hem tingut des de sempre però que ara veiem reforçat, i això ens fa sentir més recolzats en totes les actuacions que la UIER estem portant a terme cada dia en favor de l’activitat econòmica i empresarial del Ripollès. 

 

La segona visita que vàrem rebre divendres va ser la de la consellera d’Empresa i Coneixement, Honorable Sra. Mº Àngels Chacón.

 

La trobada amb un nodrit grup d’empresaris ens va permetre a tots posar de manifest aquelles inquietuds i mancances que entenem ens calen superar per fer front al dia a dia de l’activitat empresarial i a la necessària evolució i tecnificació de les seves estructures operatives, en un entorn globalment competitiu que demana una actualització i modernització continuada de les tècniques i dels processos.

 

La dificultat de trobar perfils professionals adients als requeriments de les empreses va ser un dels temes que es varen tractar i en el que coincidien força la majoria dels presents a la trobada. El suport del departament als programes de la UIER de captació i retenció de talent haurien d’ajudar-nos a pal·liar aquesta problemàtica.

 

També es va fer palesa la necessitat de captar alguna inversió industrial que ajudés a compensar les pèrdues industrials dels darrers vint anys. En aquest sentit, la consellera va oferir la col·laboració de les estructures del seu departament per treballar conjuntament en aquest sentit.

 

Ambdues visites crec que podem qualificar-les d’importants per a la nostra comarca per l’entitat de les institucions que representen i per la voluntat de recolzament que les dues han manifestat. Ara haurem de veure si sabrem (o podrem) treure’n el millor profit per a la millora de l’activitat econòmica i, amb ella, de la vida de tots.