No estem a punt per ser ciutadans de la República catalana

Després de les eleccions espanyoles podem tornar a dir que l’independentisme ha guanyat a Catalunya. Però quants cops ha guanyat ja a les urnes la independència? Com deia la nostra primera presidenta, la Carme Forcadell, a l’Assemblea som, per sobre de tot, demòcrates i, per tant, sempre que hi hagi urnes, anirem a votar, però aquesta és l’única via que ens queda?, anar votant? Com podem avançar realment cap a la independència?

Per què deixem que els del 155 es quedin tots els organismes subgovernamentals?

 

 

 

 

El mes d’octubre passat, a l’Assemblea vam aprovar el pla estratègic. Allà diem que sempre que algú vulgui pactar un referèndum, nosaltres seurem a la taula de diàleg o demanarem al nostre govern que s’hi assegui. Però no creiem que això passi (almenys a curt termini) i tampoc depèn de nosaltres, així que, com que no ens volem quedar de braços plegats esperant, volem treballar per la independència a partir de la via unilateral.

 

Sempre hem sentit a parlar de les tres potes: Govern, Parlament i poble. I sovint diem que el poble estem a punt i que a veure què fan el Govern i el Parlament. Però estem realment a punt? Ja us havia parlat de l’ús de l’estratègia de la lluita activa no-violenta, i un dels passos per exercir-la és la no-col·laboració.

 

No volem col·laborar amb l’Estat que ens oprimeix, oi? Aleshores per què seguim amb les empreses energètiques, de comunicacions, els bancs, els sindicats, etc. que li donen suport? Per què deixem que els del 155 es quedin tots els organismes subgovernamentals? Tots, individualment, hauríem d’anar canviant aquests fets per poder tenir un país fort i independent. Per fer-ho, us recomano seguir les campanyes de Tu votes, tu comptes i de Consum estratègic, i actuar per ser més independents. Si només ens queixem i esperem, i si no ens movem, no avançarem.