Ens veiem al carrer de Sant Pere

Òmnium Ripollès ha crescut. Tot va començar l’any 2011, mesos després que Òmnium hagués convocat la que seria la primera gran manifestació del sobiranisme. Amadeu Rosell, una persona amb acreditada trajectòria en el món cultural, va intuir que calia començar a organitzar a la comarca una entitat que en aquell moment hi tenia prop d’un centenar de socis. Sota la presidència de Muriel Casals, Òmnium estava agafant embranzida en la seva conversió en una eina de país, camí que s’havia iniciat amb Jordi Porta. Poc després, es constituïa la territorial del Ripollès, presidida pel mateix Amadeu Rosell.

Hem passat d’aquell centenar escàs de socis als més de 800 que tenim actualment

 

 

 

 

Al cap de 8 anys, aproximadament, hem passat d’aquell centenar escàs de socis als més de 800 que tenim actualment, un creixement que va en paral·lel al que ha experimentat Òmnium arreu del territori, i que l’ha portat a ser avui l’entitat cívica i cultural més potent d’Europa, amb prop de 170.000 socis. No cal dir que això ens omple de satisfacció, només entelada pel fet que el nostre president, Jordi Cuixart, sigui un dels presos polítics que avui estan encausats per la justícia per haver escoltat la demanda de la gent i haver-la vehiculat en protestes pacífiques i accions tan democràtiques com la de votar en un referèndum.

 

Arribats a aquest punt, hem cregut que seria convenient tenir més presència pública a la capital de la comarca, Ripoll. Fins ara, treballàvem des d’un despatx de l’Hotel d’Entitats, on potser érem poc visibles. La capacitat actual de l’entitat ens permet afrontar un lloguer per disposar d’un local petit però cèntric, que estarà situat al carrer de Sant Pere, al cor del centre històric de Ripoll. Durant aquest mes de maig, ja ens hi trobareu, i l’obertura del local, la farem visible ben aviat amb actes en què aprofitarem per mostrar la injustícia del judici del Tribunal Suprem. Entenem que, amb aquest local, estarem més a prop dels nostres socis i, en general, de la societat ripollesa, ens hi trobareu en horaris d’obertura estables i podrem fer allò que a Òmnium ens agrada: parlar amb tothom. I també posarem el nostre petit gra de sorra per la recuperació de l’activitat al centre de Ripoll. Tot això serà possible, i no ens cansarem d’insistir-ho, gràcies a la confiança de les més de 800 persones de tota la comarca que ens doneu suport. Esperem ser més, per fer més forta la cultura, la llengua i el país des del Ripollès. Ens veiem al carrer de Sant Pere.