Contaminació atmosfèrica

Acabo d’escoltar i veure per TV3 que moren a l’any set milions (sí, sí, set milions de persones) per la contaminació atmosfèrica al món. A banda, la mateixa notícia afegeix, que sense que es morin, provoca malalties i problemes molt greus per la salut de moltes persones.

 

Al nostre país hi ha una part important del nostre territori que està plenament immers en aquest problema important. Més o menys, uns cinc milions de ciutadans. En principi, aquestes dades facilitades per la ONU, amb motiu del Dia Mundial del Medi Ambient, no són discutides per ningú.

Però el que em sorprèn és que ningú, que jo sàpiga (sobretot els governs i ajuntaments afectats), ni tan sols parlin o reconeguin que tenen aquest important problema

 

 

 

 

 

 

 

Però el que em sorprèn és que ningú, que jo sàpiga (sobretot els governs i ajuntaments afectats) ni tan sols parlin o reconeguin que tenen aquest important problema.

 

I, si en parlen, ho fan amb la boca petita i ho solventen prenent petites mesures provisionals com prohibir circular segons quins vehicles unes hores determinades i, au! Qui dia passa, any empeny.

 

No seria més lògic per exemple, pregunto, deixar de construir en aquests territoris tan habitatges com polígons industrials, a part d’aquestes mesures provisionals puntuals? Perquè, és evident, penso, que més població i més indústries, el que fa és agreujar el problema. Però, què passa? El que volen els ajuntaments és augmentar població i tenir més activitat econòmica.

 

Per cert, el que volen la resta dels ajuntaments del país. La diferència és que a la resta del país, als ajuntaments (sobretot als més petits), enlloc d’ajudar-los la Generalitat a frenar el problema de la despoblació, els posen molts petits problemes que, sumats, fan que es converteixin en un problema greu. Això fa que les inversions en el nostre territori brillin per la seva absència i que continuem amb el famós desequilibri territorial.

 

Per cert, segons el meu punt de vista, nosaltres també en tenim molta culpa, per no plantar cara a les diferents traves administratives que ens posen els organismes de la Generalitat de Catalunya.