Analitzar què va fallar l’octubre del 2017

A l’ANC fem els nostres plens ordinaris de manera itinerant i, abans de començar-los, rebem una salutació de l’alcalde del lloc on anem. L’últim va destacar que no avançaríem si no analitzem què ens va fallar l’octubre del 2017 per tal de solucionar-ho abans de la pròxima ocasió i que aquesta esdevingui, per tant, la definitiva. Parlava també de la manca d’anàlisi acceptant una autocrítica cap al seu partit.

Si tenim un full de ruta, significa que no estem esperant que s’alineïn els astres, sinó que creiem que com a societat tenim diversos camps per avançar

 

 

 

 

 

 

I sí que és cert que els partits, almenys el seu, immersos en el judici, la repressió i els diferents esdeveniments electorals, no han fet aquesta anàlisi. Bé, ell deia això, però podem pensar que potser l’han feta i no la poden fer pública enmig del judici: penseu que en cas que hi haguessin hagut moltes coses preparades, ningú ho dirà quan al judici han optat per una estratègia defensiva.

 

A l’ANC, però, sí que hem fet aquesta anàlisi. La vam fer precisament l’octubre de l’any passat i ens va conduir a redactar el nostre Pla estratègic, d’on va sortir el Full de ruta aprovat el passat mes de maig a l’Assemblea General Ordinària.

 

I si tenim un full de ruta, significa que no estem esperant que s’alineïn els astres (o s’entenguin els partits o es decideixin el Govern i el Parlament), sinó que creiem que com a societat tenim diversos camps per avançar. Ens vam adonar que podem ser més forts com a societat d’un nou estat si utilitzem els organismes subgovernamentals (les cambres, per exemple), si enfortim els sindicats propis o si utilitzem les companyies que no se supediten a les trucades de Felip VI per dir-los què han de fer. Per tant, tenim diversos camps per avançar i no ho aconseguirem si no ens hi sumem tots. Volem ser independents, doncs actuem.