Ho tornarem a fer

“Que mai més ningú us digui què podeu o no podeu pensar. Sortim al carrer i expliquem a tothom que ho tornarem a fer”

Jordi Cuixart

 

La frase del president d’Òmnium ressona des del dia que la va pronunciar, en el darrer torn d’intervenció dels acusats al judici de la vergonya. Ho tornarem a fer. Aquests dies en què és fàcil deixar-nos envair per la decepció, fins i tot per la indignació davant de la política que sembla no veure-hi més enllà del nas, serà bo tenir present l’afirmació rotunda de Jordi Cuixart.

 

“Ho tornarem a fer” expressa la determinació de no renunciar a cap dels drets que en els últims temps ens han estat manllevats. El dret a expressar-nos i a manifestar-nos, en primer lloc, el fonament de qualsevol democràcia. I també el dret a votar, a decidir el futur col·lectiu com vàrem fer l’1 d’Octubre. Sigui quina sigui la nostra manera de veure aquest futur. Perquè aquesta crida interpel·la un gruix de gent que va més enllà dels que volem la independència. Els drets i llibertats són un patrimoni de tots. Com afirma Cuixart en el llibre que acaba de publicar aquests dies “una llei no és justa només pel fet de ser llei”, i per això “la desobediència civil és una forma perfectament legítima per denunciar lleis o decisions judicials considerades injustes”.

La sentència marcarà un moment crucial en la vida del nostre país

 

 

 

 

Aquest estiu, som a les portes d’uns moments intensos i decisius. La sentència marcarà un moment crucial en la vida del nostre país, i ens hem de preparar per donar-hi una resposta que -ara sí- cal que sigui unitària i contundent en cas que la condemna es produeixi. I que representi no només una expressió d’indignació sinó un pas més en el camí cap a la llibertat. Si pensem que la política de partit és de curta volada, que està carregada de tacticisme, siguem nosaltres els qui posem la mirada més llarga i ens fixem en el fet important. Que en aquest moment no són uns pactes postelectorals, sinó una situació de repressió que no cessa, i de la que aquesta setmana n’hem tingut més proves amb un nou escorcoll de la Guàrdia Civil al Palau de la Generalitat, la concreció de la data pel judici al comissari Trapero o la petició de la fiscalia per inhabilitar el president de la Generalitat, Quim Torra. Fer front a tot això és el repte més immediat que tenim per poder, després, seguir caminant.

 

“Que la impotència de les seves sentències es converteixi en l’esperança amb els temps que vindran”