Oposició des del govern

A les eleccions del passat 26 de maig, 856 persones van fer confiança a la candidatura d’ERC, incrementant en 322 suports els resultats obtinguts als comicis del 2015. Aquest fet va permetre que el grup d’ERC incrementés de 3 a 5 regidors i se situés a un regidor de distància del partit guanyador. L’actual equip de govern de MES.

 

És un orgull continuar essent regidors de l’Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses per tal de continuar treballant i aportant per millorar el poble que estimem i, per part meva, és un honor fer-ho al costat de quatre persones il·lusionades i preparades com són l’Elisenda Guillaumes, la Lluïsa Pérez, la Laia Capdevila i en Josep Vilalta, qui ja és regidor de ple dret, des del passat dimecres 10 de juliol. I és un orgull fer-ho sabent que tenim al darrere un gran equip amb moltes ganes de treballar pel futur del nostre poble.

 

Als pròxims anys, com a municipi, hem de treballar per donar resposta al gran repte de la despoblació. Hem d’intentar revertir la important pèrdua d’habitants que patim i hem de facilitar que els joves tinguin més oportunitats laborals i d’accés a l’habitatge. Hem de procurar que la nostra gent gran pugui envellir dignament i amb plena autonomia i hem de treballar units davant les situacions d’inseguretat que puguin esdevenir-se.

 

I, alhora, hem de demostrar fermesa en temes de país. Al llarg de les setmanes vinents es faran públiques unes possibles sentències duríssimes que mantindran empresonats a bones persones que s’ho han jugat tot pel futur de Catalunya. I, com ajuntament, hem d’estar a l’altura.

 

L’aritmètica que els santjoanins han volgut que tingui aquest plenari, amb 5 i 6 regidors respectivament, hauria de conduir a l’equitat a l’hora de prendre decisions.

 

Durant les setmanes de campanya electoral es va parlar molt de la necessitat d’entesa. Ara és el moment de passar de les paraules als fets. Fins al dia d’avui, el nostre telèfon no ha sonat, ni per explicar-nos com es repartirien les àrees del nou mandat, ni les responsabilitats dels nous regidors, abans que fossin públiques, ni el canvi de data bimensual dels plens, ni l’increment d’un 34% sobtat del sou de l’alcalde (puja de 10.000 €), ni l’intent fallit de separar el grup d’ERC a la taula del ple municipal i ni tampoc per parlar de propostes de futur. Esperem que, aviat, les converses puguin prosperar. A l’altra banda del telèfon sempre se’ns hi trobarà amb la sincera voluntat de cooperar.

 

En aquest sentit, el grup municipal d’ERC continuarà estenent honestament la mà en pro del diàleg i la cerca dels grans consensos i per escoltar a tothom. Només entre tots podrem donar resposta als reptes de futur que té Sant Joan.

 

Desitgem sort i encerts a l’alcalde de Sant Joan i el seu equip. La seva sort serà, també, la sort de tots.