Ens cal un Onze de Setembre diferent

Cada any, de cara a la Diada, a l’Assemblea fem dues rodes de premsa per presentar la mobilització de la tarda. A la primera ensenyem la samarreta, el cartell, el lloc i el lema. És a la segona quan expliquem el missatge polític i l’acció, i iniciem les inscripcions.
Aquest any, la informació de la primera roda de premsa va arribar força a tothom, però la de la segona ja no tant. Per primer cop a la història de l’Assemblea, aquesta roda de premsa no va sortir al Telenotícies de TV3. Per què? Podríem especular sobre qui controla els mitjans públics i a qui critica l’acció de la manifestació i segurament arribaríem a una mateixa resposta. A més a més, altres mitjans privats s’allunyen d’algunes de les tesis actuals de l’Assemblea com la unilateralitat i cada cop ens donen menys cobertura.

 

I quina és la informació de l’acció de l’Onze de Setembre que creiem que no ha arribat a la gent? Que aquesta Diada serà diferent. Diferent perquè sabem que sortir al carrer amb una samarreta és necessari, però no suficient. Per això ens caldrà actuar en alguna de les Eines de país que mostrarem durant tot el dia (l’enfortiment dels sindicats nacionals, el Consum estratègic, la lluita no-violenta, l’ocupació d’espais de poder com les Cambres...). Aquesta és l’acció de l’Onze de Setembre, una acció gens performàtica, una acció efectiva, contundent i que, si tots ens hi unim, espanta de veritat l’adversari.

 

I el contingut polític? Tornar a pressionar els partits perquè es posin d’acord per teixir la unitat estratègica. No hi haurà cap carrer concret per protestar contra els partits. Tots els carrers seran per exigir-los que facin passes efectives com les que farem la societat amb les Eines de país.