Només avançarem si ho fem junts

Els dies del Mercadal del Comte Guifré de Ripoll, els d’Òmnium vam estar fent parada, just davant del nostre local del carrer de Sant Pere. Ens agrada fer-ho, i no només per posar a disposició de tothom informació i material, per repartir fulletons i vendre llaços grocs o samarretes, sinó per parlar i escoltar. Sobretot per això van ser dues jornades profitoses en què vam copsar totes les realitats que es donen ara mateix dins del moviment sobiranista i més enllà d’aquest: de la preocupació a la indignació, de la resignació a l’esperança. I vam compartir aquests sentiments.

 

Som en un moment desconcertant i, a la vegada, trascendent en el devenir del país d’aquests últims anys. A principis de tardor ens espera, sobretot, la sentència del Tribunal Suprem espanyol sobre la causa contra l’independentisme i contra les llibertats democràtiques. La forma com hi donem resposta serà importantíssima, determinant per al futur. És ben cert que la divisió política entre partits a la qual estem assistint no dona peu a l’optimisme, però des d’Òmnium demanem que es reconstrueixi aquesta unitat. “Només avançarem si ho fem junts i no ens deixem ningú pel camí”, deia Jordi Cuixart en la seva darrera carta des de la presó de Lledoners. Carta en què també recordava que “l’Estat pretén que ens desmobilitzem i caiguem en la frustració”.

La divisió política entre partits a la qual estem assistint no dona peu a l’optimisme

 

 

 

 

La Diada serà la primera prova de la capacitat que tenim, ben acreditada, de sobreposar-nos a les adversitats i sorprendre els nostre adversaris. Organitzada, com és habitual, per l’ANC amb el suport d’Òmnium i l’Associació de Municipis per la Independència, pot ser el punt de sortida per tornar a recuperar la iniciativa, i l’assaig per les mobilitzacions que caldrà fer -que voldrem fer- en cas que els presos polítics siguin víctimes d’una sentència injusta. I l’única que consideraríem justa és l’absolució.

 

Seguirem parlant, seguirem escoltant, però sobretot seguirem mobilitzant-nos en defensa de les llibertats que continuen amenaçades. Us convidem a acompanyar-nos a fer-ho, en la Diada i en el que vingui després. Això sí, tots junts. Que no vol dir que pensem exactament igual, però sí que som capaços de sumar entorn d’uns objectius comuns. La lluita per la llibertat, per les llibertats.