Hospital sí, Fundació no

Aquest any que ve l’Hospital de Campdevànol celebrarà el centenari del seu naixement amb una sèrie d’actes. Sabia que els orígens van ser del tot populars i fent més hemeroteca encara, em va agradar molt el projecte inicial: un hospital de i per al poble. La gent de Campdevànol va lluitar perquè aquest projecte es fes realitat.

La realitat que tenim ara és un Hospital de Campdevànol concertat i amb una Fundació Privada al darrere

 

 

 

 

 

La realitat que tenim ara (i des de fa ja molts i molts anys), és un hospital de Campdevànol concertat i amb una Fundació Privada al darrere. Les persones que formem part de la CUP, sempre hem defensat que la sanitat fos pública 100%, com a única fórmula que garanteix la qualitat assistencial, unes condicions dignes per a les treballadores que són les que realment sustenten tot el sistema de salut que tenim i el millor servei. D’aquí, el títol d’aquest article. Un sí rotund al nostre hospital, sota una gestió absolutament pública i un no a la gestió privada que prioritza una gestió economicista de la salut.

 

Malgrat tot, crec que s’ha de realçar i fer un agraïment públic, real i sincer a totes les treballadores de l’Hospital de Campdevànol i de qualsevol altre centre sanitari. Si algú mereix un reconeixement públic, són totes elles.

 

A Berga han lluitat fins que l’hospital concertat ha esdevingut públic, no ha estat ni un camí fàcil, ni curt però ho han aconseguit. Aquí començarem a fer-ho per arribar al mateix objectiu. Que l’hospital retorni al poble, a la gent de la comarca i sigui del tot públic.