Balanç positiu de l’aliança

A finals de 2010, el Consorci Hospitalari de Vic, l’Hospital Sant Jaume d’Olot i l’Hospital de Campdevànol vam signar una aliança estratègica. Ara, tres anys després, fem una valoració molt positiva d’aquest acord, ja que ha permès desenvolupar els serveis compartits de Diagnòstic per la Imatge, Digestologia, Urologia i Farmàcia. Aquests serveis ja existien a cada centre, però, gràcies a l’aliança, hem pogut millorar l’atenció al pacient i, alhora, reduir costos.

Un exemple dels beneficis que aquest treball conjunt comporta per als usuaris del Ripollès és el fet que a l’Hospital de Campdevànol hàgim pogut ampliar els dies de visita per a determinats serveis i, fins i tot, realitzar-hi  proves que abans els pacients havien d’anar a fer-se a Vic. En aquest sentit, l’aliança ha permès acostar encara més els tres hospitals i els seus serveis al territori. 

D’altra banda, cal destacar que el fet de compartir serveis enriqueix els coneixements dels especialistes, que ara tracten més casos i tenen l’oportunitat d’intercanviar experiències amb els professionals dels altres centres. Així mateix, ha permès establir sinergies que han comportat un estalvi significatiu en les despeses dels hospitals.

Quan les tres entitats vam signar l’aliança ho vam fer amb l’objectiu de treballar conjuntament per millorar serveis, potenciar l’activitat en xarxa i buscar la màxima eficiència, tot conservant l’autonomia i preservant les línies d’activitat pròpies de cada centre. Ara que ja estem en disposició de fer balanç, podem dir que no només hem assolit els objectius marcats, sinó que també hem establert un model de col·laboració pioner que pot servir com a referent per a futurs projectes de gestió compartida en institucions sanitàries, en la línia del que marca el Pla de salut de Catalunya 2011-2015.