Compromís amb el món local, compromís amb Ribes de Freser

Benvolguts.

En els darrers dies s’ha sabut que en les properes setmanes m’incorporaré al departament de Governació i Relacions Institucionals, en qualitat de secretari de Cooperació i Coordinació de les Administracions Locals.

Primer de tot, he d’agrair a la vicepresidenta i titular d’aquest departament, Joana Ortega, que em faci confiança per ocupar aquesta responsabilitat. La meva trajectòria sempre ha estat vinculada al món local i és per això que aquest és un repte que entomo amb respecte, però amb especial il·lusió. Com a alcalde de Ribes de Freser, càrrec que exerceixo des de fa sis anys, he pogut constatar quin és el dia a dia d’un ajuntament, i les necessitats i problemàtiques a les quals han de fer front els pobles i ciutats de Catalunya. I la responsabilitat municipal també m’ha permès entendre que els ajuntaments són un gran aliat per garantir uns serveis de qualitat i de proximitat als nostres conciutadans.

L’any 2007, amb diferents companys del poble vam decidir presentar una candidatura a l’alcaldia de Ribes de Freser. En aquelles eleccions, tal com es va repetir l’any 2011, els veïns i veïnes ens van atorgar una majoria àmplia per desplegar el nostre programa. Sempre recordaré el primer dia que vaig arribar al despatx de l’alcaldia: havíem dedicat moltes hores a dissenyar propostes per al poble... vaig tancar la porta i em va envair una gran sensació de responsabilitat. Era el moment de fer efectius tots els compromisos que havíem subscrit amb els ribetans i ribetanes i no podíem defraudar la confiança que havien dipositat en nosaltres.

L’escola bressol, la biblioteca municipal, la renovació de l’enllumenat públic, la millora de la xarxa d’aigua potable, la reforma de la plaça del Mercat, el planejament urbanístic, la xarxa de calor amb
biomassa, la piscina municipal, el nou aparcament de l’entrada del poble o la nova oficina de turisme, per posar alguns exemples, han estat compromisos que hem complert i, no cal dir, que assolir-los ens ha costat suor i llàgrimes.

El nostre és un projecte viu, dinàmic i amb continuïtat. Personalment, em sento amb les mateixes ganes que el primer dia; sé que encara hem de fer molt pel nostre poble, i que hi ha molts projectes de futur per desplegar. Sempre he tingut molt clar que si volíem que el nostre pas per l’alcaldia fos profitós per al municipi havíem de comprometre’ns per un període de temps suficientment ampli, perquè les coses no es canvien en quatre dies.

És per aquest motiu que seguiré compaginant l’alcaldia amb la meva nova responsabilitat al Govern de la Generalitat, tal com he fet aquest darrer any amb la Diputació. Des d’aquestes línies, a més, vull aprofitar per avançar que em tornaré a posar a disposició del meu partit per ser de nou el candidat a l’alcaldia l’any 2015, si així ho consideren oportú.
Crec sincerament que l’experiència i el coneixement que he obtingut aquest últim any a la Diputació, com la que pugui obtenir a partir d’ara a la Generalitat, també seran bons per a les accions i reptes que s’hauran de desenvolupar al municipi en els pròxims anys.  En el moment més difícil que els ajuntaments han hagut de travessar en tots els anys de democràcia, l’experiència suma més que mai.

D’altra banda, i des d’una perspectiva més personal, no veig el meu futur en cap altre lloc que no sigui Ribes de Freser. Aquí em sento a casa; aquí, amb la Marta, hem decidit pujar la nostra família, i des d’aquesta realitat seguiré treballant pel meu estimat Ribes de Freser i per la seva gent.

Rebeu una salutació cordial.