Ara ens toca

Dia rere dia anem donant voltes per veure què més podem fer i proposar per revitalitzar la nostra economia i per incorporar nous llocs de treball que millorin el nivell de vida a la nostra comarca.

I també, dia rere dia, anem enviant missatges més o menys explícits als nostres governants perquè dediquin esforços i recursos a afavorir l’activitat econòmica i l’ocupació.

Cal reconèixer, però, que en els darrers temps, al Ripollès, s’han fet accions rellevants en aquesta direcció, des de les institucions. Sobretot en els camps de l’activitat turística, però també en el sector primari, molt especialment el sector ramader i, darrerament amb orientació a l’aprofitament forestal enfocat a la generació d’energia amb biomassa.

Tota la inversió duta a terme en el projecte de “Terra de Comtes i Abats”, que ha estat molt important i que abasta diversos municipis de tota la comarca, les diferents accions per a la promoció turística global per a tota la comarca, per a la promoció dels productes del Ripollès, són accions que s’han de valorar en la seva justa mesura i apreciar pel que representen en uns moments d’esforços molt alts per equilibrar uns pressupostos municipals i comarcals molt compromesos.

També en l’àmbit de la indústria s’estan fent accions de millora en les condicions per a les noves implantacions i en l’entorn i qualificació de terreny industrial i en la disponibilitat de naus de transició per donar suport a l’inici de noves activitats.

Ara ens toca a nosaltres, la societat civil, creure’ns-ho i arriscar en la proposta de noves activitats i en la inversió, aprofitant les infraestructures que s’estan posant a disposició. Tots hem de fer el nostre paper i, com deia en una entrevista que em van fer amb motiu de la Fira de les 40 hores, ens posen la gespa a punt però xutar, ho hem de fer nosaltres.

Ningú pot substituir la iniciativa privada, la il·lusió per un projecte i la capacitat d’arriscar per una idea per a la qual estiguem disposats a treballar de valent i a deixar-hi, si cal, la pell.
Ara ens toca.