Salut i llarga vida a la república

Estic escrivint aquestes línies poques hores abans que els partits polítics independentistes decideixin si van a les eleccions en una llista conjunta o separats amb un programa de país conjunt.
Abans d’entrar a valorar aquestes dues possibilitats d’acció que els partits decidiran en poques hores, deixeu-me recordar que aquestes eleccions són il·legítimes i que estan convocades per un govern colpista que ens ha robat les nostres institucions i ens ha empresonat la nostra voluntat popular. Per això, el primer que cal remarcar és que aquestes eleccions haurien de ser la segona volta del referèndum que es va celebrar el passat 1 d’octubre i que tant vàrem lluitar per fer-lo realitat.

Per a mi aquestes eleccions no decidirem quin partit tindrà majoria a la cambra catalana, o qui serà el que està més ben situat per a ser president del meu país. Jo ja tinc un President que està a l’exili i un govern empresonat en part i l’altre treballa al costat del President per defensar la nova república catalana que acaba de néixer. És veritat que aquesta república ha nascut amb cesària i es troba a l’UCI en estat molt greu, però té una oportunitat de tirar endavant el pròxim 21 de desembre. I això ens ho hem de posar tots al cap. Nosaltres som els seus avaladors perquè, encara que sigui en precari, la república comenci a caminar.

A partir d’aquí, els partits polítics han de trobar la millor forma de protegir-la i crec que ho estan fent. La 1a decisió és decidir com es presenten en aquesta 2a volta del referèndum d’autodeterminació i per extensió, tenir un mandat per defensar la democràcia.

Hem de pensar que molts votants estan per la defensa de la democràcia, però pot haver-hi altres formacions que no vagin sota el mateix paraigua electoral que també expressin la voluntat de la defensa de la democràcia en tots els termes que nosaltres podem defensar, la retirada el 155, l’alliberament dels presos polítics i retorn de les institucions en els seus legítims propietaris. El poble de Catalunya.

Segur que en això serem majoria en el parlament, però si deixem tots els altres punts programàtics lliures perquè els altres partits es puguin esplaiar, i nosaltres no podem compatir en aquells apartats també importants del programa electoral, sense poder aprofundir-hi de forma clara, els hi deixem un avantatge que ens perjudica a l’hora dels debats televisius, tertúlies i presència en els mitjans de comunicació. Tots els independentistes hem de ser capaços de fer un programa d’alliberament nacional creïble i que tots els agents sobiranistes ens hi podem sentir identificats. La màxima unitat està aquí, i no deixar els altres temes importants com són les polítiques d’economia, medi-ambient, infraestructures, cultura, etc. En mans dels partits que mai han tingut en el seu ADN, la prioritat del desenvolupament de Catalunya, sinó que són i seran franquícies dels partits d’àmbit espanyol.

Espero no tornar a veure en un debat de televisió, que els representats independentistes són minoria enfront de 4 o més representants espanyolistes, i quan toca parlar d’economia no podem demostrar que tenim programes extensos i adequats pels problemes també importants per la nostra societat. Hem de valorar que hem d’arribar a molta gent i moltes maneres d’entendre la vida i la societat en la qual vivim. El món independentista és divers i ens hem de mostrar tal com som, perquè la nostra societat és així. Pensem amb aquell que vota perquè li agrada un cap de llista, amb aquell que troba divertit el comentari de l’altre polític o aquell que no prioritza la república, però li agrada el que no porta corbata i a més és independentista.

Salut i llarga vida a la república Catalana!!!!