Clownia, Sant Joan al mapa

Sant Joan inicia, des d’avui, tres dies de festa. Per cinquè any consecutiu el Festival Clownia s’instal·la al nostre municipi, i els santjoanins i les santjoanines ens preparem per triplicar la nostra població i rebre milers de forans que venen a gaudir de bona música, espectacles, simbolisme i realitat.

 

Txarango ha aconseguit crear una ciutat màgica on tot és possible. Una barreja d’emocions que ha captivat a tots els públics a fi de fer-se realitat. El Clownia és un festival familiar que ha situat Sant Joan de les Abadesses al mapa i ha provocat que molta gent conegui el nostre municipi a través de la seva música, el bon ambient i la necessària denúncia d’aquelles actituds que vulneren drets humans bàsics i fonamentals. Qui no coneix o ha conegut persones que decideixen passar uns dies al nostre poble per viure aquest esclat de sensacions amb família? El veritable tret diferencial del Clownia és aquest. Poder gaudir d’un ambient amb tots els membres del clan familiar.

 

Els santjoanins i les santjoanines cedeixen tres dies d’intimitat dels seus carrers, jardins i places per omplir-les de milers de persones que venen a gaudir i aquesta complicitat és possible gràcies al respecte que fins ara han tingut totes les parts implicades. Un altre tret que caracteritza i defineix el festival.

 

El Clownia és ja una nova Festa Major a Sant Joan. Menys carregada de tradició però amb molta diversió i on la transmissió de valors n’és una de la seves millors cartes de presentació.


“Ser iguals, vol dir ser iguals de diferents”, amb aquesta frase l’Espai Consciència del festival fomentarà el debat de temàtiques cabdals per construir una societat més justa i igualitària com el racisme, la violència masclista, els abusos laborals, la bretxa salarial i les conductes homòfobes i xenòfobes al món de l’esport, en són alguns exemples. Debats necessaris per erradicar conductes vergonyants encara presents a casa nostra i que aniran acompanyades del necessari record del brutal assassinat, fa 25 anys, d’en Guillem Agulló.


El Festival Clownia és una conjunció factible gràcies al grup Txarango, l’Ajuntament, un llarg reguitzell de voluntaris, la implicació de tot un poble i milers de persones amb ganes de disfrutar i passar-ho bé. A tots, feliç Clownia 2018!