Herències

Sents que t’has fet gran el dia que penses, per primer cop, que potser caldria fer testament. No tinc gaires possessions, però les coses sempre cal deixar-les ben clares i lligades. Les herències, especialment.

Els socialistes reivindiquem també l’herència pactista

 

 

 

Els socialistes reivindiquem sense por i amb orgull que la Catalunya que avui coneixem deu molt a governs socialistes. Conformen el seu llegat la Llei General de Sanitat, la Llei d’Igualtat, la de la Dependència, la del Matrimoni Igualitari...

 

No ens limitem, però, a viure només de les herències de pares i avis, reivindiquem també la tasca feta en els 100 primers dies de govern de Pedro Sánchez amb la recuperació del dret a la sanitat universal, l’exhumació de Franco o el restabliment de les relacions bilaterals amb el Govern.

 

En els darrers dies i setmanes s’ha aprovat l’augment de l’objectiu de dèficit per a les comunitats autònomes, fet que significarà que Catalunya podrà disposar de 490 milions d’euros més. També s’ha aprovat una compensació a les comunitats autònomes per la davallada de recaptació de l’IVA. 399 milions d’Euros més. Un total de 889 milions més per a Catalunya.

 

L’herència del Govern, en canvi, no arriba ni al que hom en diria “la legítima”, aquella herència a què tenim dret sí o sí i que no se’ns pot negar. El PDeCAT va votar en contra d’apujar el sostre de despesa a Madrid i aquest mateix dimarts a la Mesa de la Funció Pública, amb tot el cinisme, posen com excusa el sostre de despesa per no tornar als treballadors públics les pagues extraordinàries de 2013 i 2014. Els catalans són els únics funcionaris a qui encara no se’ls ha retornat res d’allò que en dret els correspon.

 

Finalment, i perquè no totes les herències són materials, els socialistes reivindiquem també l’herència pactista, municipalista, de lluita per la cohesió, de diàleg, empatia i comprensió envers els altres que tanta falta fa en aquests temps complexos. La nostra tasca es dirigeix al conjunt dels ciutadans. Aquesta és l’autèntica herència que els volem deixar.