No n’hi ha prou respectant la igualtat de gènere

La proposta que VOX fa al PP i C’s per poder constituir govern a Andalusia sobre la retirada de recursos econòmics a les polítiques contra la violència masclista i diluir-la amb una llei de violència domèstica, no és cap broma. I si els partits que ja governen algunes institucions com són el PP i C’s, es plantegen acceptar-la o negociar-la, fa que la situació comenci a ser molt preocupant. No és un canvi de paraules sense més. És un ressorgiment del masclisme més ranci, que ja s’ha destapat al veure la impunitat que el sistema dóna a totes les agressions masclistes que, dia rere dia, es produeixen a l’entorn nostre mentre jutges indecents, sentencien com una agressió sexual, una violació feta per 5 energúmens a una noia, pel simple fet que la noia no va ser prou capaç de defensar-se davant dels 5 violadors. 

No és un canvi de paraules sense més. És un ressorgiment del masclisme més ranci

 

 

 

 

 

Els homes que ens escandalitzem d’aquests fets i de l’avenç d’aquest masclisme desfermat, no podem defensar-nos individualment dient només, que ens repugnen i que som els primers que respectem la igualtat de gènere. No podem quedar passius justificant que nosaltres no som així i que això no va amb nosaltres. Hem de solidaritzar-nos amb totes les dones que viuen, han viscut o viuran les actituds masclistes de la nostra societat. Ens solidaritzem amb aquells que, essent diferents de nosaltres, constatem la injustícia, la fam, el maltractament, etc. que pateixen. Acostumem a visualitzar-ho amb col·lectius vulnerables con els immigrants que arriben arriscant la vida, minories racials, refugiats polítics o de guerra, etc. Però no tenim consciència que qualsevol dona del nostre entorn, ha patit o pot patir una agressió masclista. 

 

Per això, els homes, ens toca solidaritzar-nos amb totes les dones i demostrar que no estan soles en aquesta lluita. Només guanyarem aquesta batalla si totes i tots ens reconeixem com a membres d’una mateixa lluita per aconseguir una societat més junta i amb igualtat de condicions entre gèneres.