Més senyals

Recordo que tornant de vacances vaig escriure un article amb el títol de “Senyals”, en què em feia ressò de la implantació d’una important empresa a la nostra comarca i dels diferents senyals positius, en l’àmbit econòmic, que percebia els darrers temps.


Aquests dies s’ha fet pública l’ampliació d’una altra empresa important a la nostra comarca que retorna d’alguna manera als seus orígens i ocuparà unes naus que fa molt temps que estaven desocupades, amb uns nivells d’inversió que s’apropen en el seu conjunt (infraestructura i industrial) als 3 milions d’euros, i, el que és més important, amb un nivell de millora de la seva plantilla de forma estable i amb perspectives de créixer en els pròxims temps.


Si a aquest fet li ajuntem la disminució de l’atur que reflecteixen les darreres dades d’ocupació, crec que tot plegat és un bon motiu per seguir parlant de “senyals” en el sentit de la recuperació econòmica.

És l’hora de deixar-nos encomanar d’un cert optimisme

 

 

 


És ben cert que no estem per tirar les campanes al vol, i que en tot escenari hi ha llums i ombres, però no és menys cert que en els darrers mesos tenim força més informacions positives que negatives i, malgrat la incertesa política del moment, malgrat els mals auguris d’alguns, l’economia en general i la de la nostra comarca en particular estan en una lleugera línia ascendent que, si no badem, si mantenim totes les estratègies en marxa i no ens oblidem de donar el màxim suport als nostres emprenedors i empresaris, ens esforcem (treballadors i aturats) en incorporar aquella formació que ens faci més competitius i “empleables”, la nostra realitat econòmica i social s’anirà apropant a aquella que ens cal per recuperar els nivells de confort i estabilitat que havíem tingut i mereixem.


Ens ho hauríem de començar de creure. És l’hora de deixar-nos encomanar d’un cert optimisme, com també és l’hora de plantejar-nos com podem alinear-nos en aquesta dinàmica per participar més i millor d’aquest impuls i compartir més i millor les il·lusions d’aquests emprenedors, i amb ells l’èxit que desitgem que tinguin, que hauria de ser l’èxit de tots nosaltres.


Tots podem tenir el nostre paper en l’aprofitament de les noves oportunitats que es generen. Actualitzem les nostres aptituds, ampliem els nostres coneixements (també en idiomes ara que l’economia no té fronteres), adquirim noves tècniques, incorporem-nos a la digitalització amb solvència.


Aquesta és l’actitud que ens ha de permetre una contribució positiva a les nostres empreses i comerços i compartir amb ells una activitat competitiva i d’èxit per a tots.