Defensar la CUP

En qualsevol debat em trobareu al davant de la CUP. Els considero fills del comunisme del segle passat, llunyans de la vida real i de l’economia productiva, normal i real. Però sempre els defensaré. Espanya se les vol carregar a les Candidatures d’Unitat Popular. La prova va ser el setembre del 2017, la tardor de la ‘fúria roja’. Per això m’alegra molt que l’Audiència de Barcelona ha reobert la causa sobre el desplegament de la Policia Nacional davant la seu de la CUP el 20 de setembre del 2017 i ha ordenat citar com a investigat el cap de l’operatiu que va impedir entrar i sortir els militants del local. Què farà la delegada del Govern espanyol? Veurem la misèria.

 

La secció desena de l’Audiència estima parcialment el recurs de la CUP contra la decisió del jutjat d’instrucció número 9 de Barcelona d’arxivar la denúncia que el partit va presentar pel desplegament de més d’un centenar d’agents de la Policia Nacional davant la seva seu a Barcelona. Però per què? Es va arxivar aquesta causa el febrer del 2018 en considerar que els agents van actuar “en compliment estricte” de les ordres de la fiscalia i que es van “limitar a intervenir el material propagandístic” que hi havia “fora de l’edifici”. Ah, doncs res. Quina barra!

 

Ara, però, l’Audiència de Barcelona (confiem en els bons jutges i jutgesses que hi ha) ordena al jutjat que faci noves diligències, entre les quals identificar el responsable de la Brigada Provincial d’Estrangeria i cap d’aquest operatiu. El tribunal creu que del relat de la denúncia es desprèn que es podria haver comès un delicte de coaccions greus. La CUP representa a part de la societat i es mereix respecte absolut, com Ciutadans, per entendre’ns.

 

També demana que s’identifiqui “el responsable de la Brigada Provincial d’Estrangeria i cap d’aquest operatiu que va ordenar als antidisturbis” anar a la seu de la CUP per acordonar-la entre les dues del migdia i les vuit del vespre, “impedint sortir (o entrar) de la seu als militants”. El veurem imputat, declarant i davant de la Justícia d’alguna manera? M’agradaria. Tots som iguals. En això tots som la CUP.