Extremadura i el 155

No sé si els lectors tenen la mateixa opinió que jo sobre la notícia de fa pocs dies de l’aprovació sense cap vot en contra, remarco, sense cap vot en contra (vol dir que PP, PSOE varen votar junts), al Parlament de la Junta d’Extremadura d’aplicar d’immediat l’article 155 de la Constinució Espanyola, a Catalunya. A mi em va produir molta curiositat pel fet que una autonomia suggereixi a l’estat el que ha de fer a una altra autonomia. No deixa de sorprendre i, per dir-ho d’una manera suau, és curiós.

Extremadura encapçala la llista com a comunitat més subvencionada per part de l’Estat

 

 

 

 

 

El terme curiós ho dic pel fet que recomanen, o no sols recomanen, sinó que exigeixen, una mesura per als altres, quan es trcata d’una mesura que se’ls hauria d’aplicar a ells. No és curiós això? Com s’entén que una comunitat que després de gairebé 40 anys, juntament amb alguna altra comunitat autònoma, i tothom sap de qui parlo, segons dades oficials (i no pas inventades!), és la comunitat on les dades de l’atur són més altes i on el nombre de funcionaris per nombre de població és més alt... i etcètera. Perquè us en feu una idea, la mitjana de funcionaris en el conjunt de l’estat espanyol és d’un 16’7%. Sabeu de quan és només a Extremadura? Del 8’6%. És la comunitat que rep el 73% del que aporten a l’estat espanyol. I això després de 40 anys i encapçala la llista com a Comunitat més subvencionada per part de l’estat. I el mateix es pot dir de les ajudes de la Comunitat Europea.

 

Per tant, seria lògic que el Ministeri d’Hisenda es plantegés seriosament presentar al Consell de Ministres, l’aplicació de l’article 155 a Extremadura i en aquestes comunitats que no deixen de ser un pou sense fons. Jo, la veritat, ho trobo molt curiós.