El canvi d’estratègia de l’ANC: ja no només us convidarem a xerrades i manifestacions

Crec que el cap de setmana passat va quedar prou clar veient l’ocupació de la seu de la Unió Europea a Barcelona que a l’ANC hem apostat, des de fa uns mesos, per un canvi d’estratègia. Fins ara hem fet accions bàsicament de denúncia i han estat molt útils perquè ens han dut fins a guanyar la independència en diversos comicis, però ja no són suficients perquè la independència no s’ha fet efectiva.

Fins ara hem fet accions bàsicament de denúncia i han estat molt útils

 

 

 

 


És per això que a l’ANC hem entès que hem d’apujar el to de les nostres actuacions a través d’altres estadis de la lluita activa no-violenta. Aquesta estratègia (utilitzada arreu del món durant molts anys per diverses lluites socials, com es pot veure a l’anunci de makeamove.cat) preveu accions de denúncia com les que havíem fet fins ara (i que seguirem fent), però també accions de no-cooperació i de desobediència per tal de debilitar els pilars de l’Estat que ens oprimeix i aconseguir el nostre objectiu.


La tancada a la seu de la UE n’és un exemple. És una acció que comporta riscos que no tothom vol o pot assumir, però tothom hi pot participar de diferents maneres: podem formar part del grup que es tanca a dintre d’una seu (assumint una possible detenció), podem decidir passar la nit a fora per donar-los suport, o anar-hi una estona durant el dia, o fer-los menjar... Tothom hi pot col·laborar, només heu de decidir com.


Aquesta primera acció ha estat molt lligada a la campanya per demanar l’anul·lació dels judicis (sí, l’anul·lació, no l’absolució en la sentència) i per internacionalitzar la nostra causa, per aconseguir que tot el món vegi la independència de Catalunya com a justa i necessària; però, a banda de la internacionalització de la causa i l’anul·lació dels judicis, treballem amb altres accions de lluita no-violenta encara més enfocades a la independència efectiva. Quines? Feu un cop d’ull al nostre web i estigueu-ne alerta, o feu-vos socis de l’Assemblea per col·laborar-hi. Això va a més, us necessitem. Us hi sumeu?