Jocs Transfronterers

Quan llegiu això, Núria Pau ja haurà debutat en el seu primer mundial d’esquí alpí. L’esquiadora de Ribes de Freser, que aquest any ja s’ha estrenat en la Copa del Món, disputa el Gegant a Are (Suècia). Sense cap mena de dubte és una fita important per l’esport català, sovint massa fixat en el futbol o d’altres escarafalls. I no es mereix aquesta esportista poder competir en uns Jocs Olímpics a casa?

 

Ara, al mateix moment dels Campionats del Món, les estacions nord catalanes de Les Angles (El Capcir) i Font – Romeu Pyrénées 2000 (Alta Cerdanya) s’han postulat per col·laborar en la candidatura Pirineus – Barcelona per als Jocs Olímpics d’hivern del 2026 o el 2030. Responsables dels complexos d’esquí consideren que les instal·lacions, situades a tot just mitja hora de Puigcerdà (hora i mitja de Ripoll), podrien acollir entrenaments dels esportistes olímpics. 

 

A veure, ara s’està treballant per definir un posicionament institucional a favor d’entrar en la candidatura amb la presidència del departament de la regió Pirineus Orientals. El que vull dir és que és una gran idea sumar a la candidatura. He dit que comptem també amb Andorra. 

 

Llegeixo que les primeres reunions per definir com hauria de ser la col·laboració de les estacions d’esquí nord catalanes amb el projecte de Pirineus–Barcelona ja han tingut lloc i està previst que en les properes setmanes la presidència del departament Pirineus Orientals–Occitanie es posicioni a favor d’entrar en la candidatura. Sumant. 

 

Els responsables dels complexos són conscients de l’interès de la Generalitat perquè entrin a formar part del projecte olímpic i és per això que una vegada finalitzin les vacances escolars a França, es preveu que tinguin lloc els primers contactes. De moment, no han rebut cap visita dels responsables del Comitè Olímpic Internacional (COI) però hi mantenen contacte. En qualsevol cas, la possibilitat que les estacions nord catalanes entrin al projecte Pirineus-Barcelona per a les Olimpíades d’hivern del 2026 o el 2030 faria que aquests Jocs fossin els primers de caràcter ‘transfronterer’.