Comforsa acumula 5 mesos consecutius amb beneficis

El director general de l'empresa reconeix que hi ha un problema amb «el deute heretat»

per Guillem Sánchez

Economia

Millora la situació econòmica de Comforsa
Millora la situació econòmica de Comforsa | Xevi Pujol

La situació econòmica de Comforsa està canviant cap a positiu. Així ho confirma Reca Vidiella, director general de l’empresa del Ripollès. Comforsa ha encadenat fins a cinc mesos consecutius, «els pitjors de l’any», guanyant diners, per un total de 8 mesos amb guanys dels darrers 12, reduint les pèrdues en gairebé «un 70%».

De fet, el mateix director general confessa que l’any 2017, quan ell va arribar al càrrec, l’empresa havia acumulat unes pèrdues de fins a 5,6 milions d’euros. «La situació era complexa», recorda. Ara, s’esperava un darrer pressupost estimat de 2,6 milions d’euros de pèrdues, que finalment s’ha tancat amb un dèficit d’1,6 milions d’euros. «Hem incrementat la facturació en un 12,5% i el cash flow financer, s’ha passat de 800.000 euros en negatiu, a 2,8 milions d’euros en positiu, amb un gir de més del 300%», diu. Una realitat que és conseqüència de la implementació amb l’arribada de Vidiella al càrrec de tota una sèrie de mesures urgents per revertir la mala situació. Des de poder renegociar tarifes amb clients, realitzar canvis en alguna línia de producció i posar en marxa moltes millores operatives. Així, «vam reduir molt la despesa», comenta Vidiella, tot i que reconeix que el problema actual és «el deute heretat». La solució ha de passar per seguir en línia positiva, «necessitem fer inversions i que s’aposta per Comforsa».

Reca Vidiella també es mostra satisfet perquè s’ha pogut fer un pas endavant per solucionar les vibracions que provocava l’activitat industrial a Comforsa 7. «Ja vam veure per sensació, sense fer cap mesuratge, que ni se sentia ni es notava cap vibració», exposa el director general de Comforsa, fent que els valors oficials dels nivells de vibració se situïn així cinc o sis decibels per sota dels nivells màxims permesos.