Jordi Munell destitueix Fina Guix dels seus càrrecs

Ha pres aquesta decisió després de conèixer que Guix anirà de número 2 a la llista de Front Nacional de Catalunya a Ripoll

per Judith Espert

Política

Fina Guix
Fina Guix | Arxiu

Jordi Munell ha actuat amb mà de ferro després de conèixer que la fins ara regidora a l'equip de Govern, Fina Guix, és la número 2 de la llista del Front Nacional de Catalunya a Ripoll. A través d'un decret de l'alcaldia l'ha cessat de tots els seus càrrecs a la corporació municipal on fins ara era tinent d'alcalde i regidora de Barris i Medi Ambient. Per tant, ara Guix passa a ser regidora a l'oposició no adscrita tal com reflecteix la pàgina web de l'ajuntament.

L'alcalde Jordi Munell ha atribuït la decisió a «pèrdua de confiança» davant la situació que Guix es presenti en una llista «amb sensibilitats i valors diferents». «No podem continuar treballant aquest mes o mes i mig que queda», ha explicat a El Ripollès Digital. Munell diu que s'han sorprès d'aquesta situació perquè «ella mai ha compartit aquesta informació» i diu que estan «dolguts» perquè considera que Guix els hi hauria d'haver comunicat i «haver fet un pas al costat». «Després de compartir tots aquests anys, ha estat una mica un mal finalitzar», ha dit. Joaquim Colomer, a partir d'ara, assumirà les competències que gestionava Guix com a cap d'Àrea.

En declaracions a aquest mitjà, Guix ha reconegut que «no m'ha vingut de nou» perquè assumia que no era compatible estar en dos projectes polítics alhora. Així mateix ha avançat que es donarà de baixa com a militant del PDeCAT perquè «no és correcte» i assegura que seguirà com a independent «com ho he estat durant molts anys». «Em donaré de baixa per coherència», ha subratllat.

Guix ha defensat la seva tasca al capdavant de la regidoria. Insisteix que la seva intenció era plegar en finalitzar aquest mandat municipal, però la proposta del Front Nacional de Catalunya la va motivar a seguir vinculada en política municipal.