Front Nacional de Catalunya presenta candidatura a Ripoll

La candidatura està encapçalada per Sílvia Orriols

per Redacció

Arreu

Sílvia Orriols encapçala la candidatura de Front Nacional de Catalunya a Ripoll
Sílvia Orriols encapçala la candidatura de Front Nacional de Catalunya a Ripoll | Redacció

Un grup de gent de Ripoll està indignada amb la situació actual del país i ha decidit passar de la crítica passiva a la crítica constructiva. Persones d’àmbits i edats molt diferents es presentaran a les eleccions municipals sota el paraigües de Front Nacional de Catalunya. Una formació política creada el 1940 per lluitar contra el franquisme i que torna a escena després de la seva dissolució, gairebé fa tres dècades.

La cap de llista, Sílvia Orriols, afirma que "hem cregut pertinent rescatar-lo ara davant l'ofensiva de l'estat espanyol que ha adoptat la seva faceta més repressiva i colonialista. Hem cregut que era el moment de recuperar aquestes sigles perquè actualment no hi ha cap partit que defensi el catalanisme i el nacionalisme".

Aplicar polítiques per potenciar, precisament, el catalanisme i el nacionalisme, és un dels grans eixos del seu programa electoral. Pensen que Catalunya té el dret a existir com a nació i a persistir com a poble per la seva llengua, la seva cultura i les seves arrels. L’altre gran eix és capgirar les polítiques d’immigració, que la candidatura qualifica de molt irresponsables en tots els àmbits de l’administració. També a l’ajuntament de Ripoll. Orriols diu que "trobem inacceptable les mesures que es van prendre llavors com per exemple pagar psicòlegs als familiars dels terroristes"

La majoria d’integrants de la llista de Front Nacional de Catalunya no té experiència en política activa. L’excepció és Fina Guix, que anirà de número 2.