La Vila Gegantera Gironina, punt d'inflexió per la colla de Sant Joan

La vila va acollir una trobada multitudinària amb 23 colles geganteres

per Xevi Pujol

Societat, Cultura

Ballada final a la plaça Barcelona
Ballada final a la plaça Barcelona | Xevi Sunyol

La colla gegantera de Sant Joan de les Abadesses vol que la celebració de la Vila Gegantera Gironina sigui un punt d'inflexió per al seu futur. Aquest passat cap de setmana el poble va rebre a 23 colles vingudes d'arreu, amb el punt àlgid de la celebració el diumenge, amb dues cercaviles que van recórrer els carrers, diferenciades entre les colles que feien ballar els gegants i les que no. Finalment, es va acabar amb una ballada multitudinària a la plaça Barcelona.

Si s'ha de trobar una taca negativa al cap de setmana, és la pluja que va fer que els caperruts i els gegantons creats pels alumnes de l'escola no poguessin sortir dissabte a la tarda. L'alternativa va ser el pavelló, on es van exposar les obres dels nens i nenes, algunes d'elles molt elaborades.

La colla gegantera santjoanina amb els gegantons creats pels alumnes de l'escola | Xevi Sunyol

Dues grans jornades que seran recordades per sempre mitjançant una escultura a la plaça Catalunya de la Coromina del Bac. Són les reproduccions a mida real de la Isaura i Gentil, els gegants de Sant Joan, que enguany compleixen 40 anys des de la seva primera sortida. Escultures de ferro forjat que encara s'acompanyen d'una altra peça que representa una nena, i que incorporaran en un futur 3 escultures més. Han estat creades pels germans Toni i Joaquim Llamas.