Albert Bosch aconsegueix una gran cinquena posició a la Gobi March

Han estat 250km per les estepes i el desert de Mongòlia en una setmana

per Xevi Pujol

Esports

Bosch, a la Gobi March
Bosch, a la Gobi March | Twitter @albert_bosch

El repte d’Albert Bosch a la Gobi March ha acabat d’una manera molt satisfactòria per a ell: ha pogut ser cinquè a la general i primer de la categoria Master 50. Això després de recórrer en una setmana 250 quilòmetres per les estepes i el desert del Gobi de Mongòlia, en la setena prova d’aquestes característiques que realitzava.

«La veritat és que estic molt content, el resultat ha estat magnífic per a mi. No m'esperava estar tant amunt, suposo que he recuperat part de l'experiència, havia fet un bon entrenament i he tingut una mica de sort, que sempre hi acompanya», relata l'aventurer santjoaní.

Després de quedar en 11a i 14a posició en les dues primeres etapes, va fer 7è a la tercera. L’etapa reina, de 76 quilòmetres, es podia fer en dos dies, i Bosch la va acabar en 9 hores i mitja, en tercera posició. Va poder descansar tt l’endemà i amb energies renovades, va encarar l’etapa 5, una marató, on va poder estar al capdavant. «Em vaig disparar, em vaig emocionar i vaig arribar primer. Van al·lucinar amb que amb 53 anys pogués guanyar una etapa general», explica. En la darrera etapa, de només 10 quilòmetres, només va ser superat pel líder de la cursa, Stefan Zuber.

«És una modalitat que se'm dona bé, que m'encanta, que et permet descobrir territoris i espais impressionants. Divertint-me, esforçant-me i estant en un ambient especial, al final arriben els resultats», diu Bosch. Aquest ‘Top-5’ ha ajudat a visibilitzar el seu projecte ‘Save a Forest’, que comença per salvar un bosc madur a Milany, entre el Ripollès i la Garrotxa.