Els pollancres de l'entrada sud de Ripoll finalment es talaran

L'equip de govern afirma que era una actuació plantejada des de fa temps

per Xevi Pujol

Arreu

Els arbres ja estan marcats pel departament de Carreteres
Els arbres ja estan marcats pel departament de Carreteres | Xevi Sunyol

Alguns dels pollancres de l'entrada sud de Ripoll finalment seran talats. El Departament de Carreteres de la Generalitat a Girona ja els ha marcat i està previst que el proper dimarts es procedeixi a tallar-los, per evitar el perill que suposen per la circulació a la zona de Cal Déu, ja que alguns estan morts o en mal estat. Una actuació que arriba després de la reclamació d'Esquerra Republicana referent a aquest punt, però que des de l'equip de govern s'afirma que ja s'havia plantejat prèviament, concretament des de l'Àrea de Medi Ambient.

La retirada d'arbres també afecta un altre punt de la capital, l'Avinguda Ripollès. «Es trauran totes les brancades i arbres marcats en aquest punt, on no hi ha hagut cap queixa, però estem treballant en diferents sectors de la vila», afirma Joaquim Colomer, cap de l'Àrea de Serveis al Territori de l'ajuntament de Ripoll.

La intenció a la zona del Cal Déu és tornar a plantar-hi arbres, i no es descarta que tornin a ser pollancres. «És una zona afectada pel nou pla director d'arbrat i en el moment que el puguem posar en marxa es podran plantar els nous arbres», explica Colomer.

La tala no ha de suposar grans talls de trànsit, ja que per entrar a Ripoll es disposa de vials addicionals. La mateixa empresa regularà la circulació mentre es retirin els arbres.