El parc d'habitatges del Ripollès, el més antic de la província

El parc d'habitatges del Ripollès, el més antic de la província

Arreu

El Ripollès és la comarca de la demarcació de Girona amb el parc més antic d’habitatges, segons el diari El Punt, en base a les dades de l’Idescat i l’INE referents a l’any 2011. El 40,8% dels edificis és anterior als anys seixanta i a més, només el 86,7% del parc està en bon estat, set punts per sota de la mitjana de la demarcació. Els anys de més activitat es va concentrar entre el 1971 i el 1980, on es van construir el 15,6% dels habitatges actuals.
Ripoll és un bon exemple de la situació de la comarca perquè presenta la pitjor situació dels quinze municipis principals de la demarcació. En aquest sentit, el 40,4% dels edificis estan construïts abans de la dècada dels seixanta. Són 721 del total de 1783. La població ripollesa també encapçala el rànquing d’edificis en més mal estat ja que només el 84,6% estan en bones condicions.
Davant d’aquesta situació, entitats del sector com el gremi de promotors i constructors d’edificis de Girona i la Unió d’Empresaris de la Construcció consideren que un dels principals reptes pels pròxims anys se centrarà en la rehabilitació d’edificis antics, sobretot en llocs cèntrics.