Tres infants sahrauís arriben a Ripoll per passar les vacances

El projecte Vacances en Pau ho fa possible

per Xevi Pujol, Abril Chinchilla

Societat

A la dreta, l'Aicha i la Fatma-Aziza amb l'Ariadna Sánchez i la seva filla
A la dreta, l'Aicha i la Fatma-Aziza amb l'Ariadna Sánchez i la seva filla | Laura Segur

Un any més l'ONG Cooperació Osona Sàhara (COOOS) ha fet possibles les vacances de nens i nenes sahrauís. A Ripoll el Mansur, l'Aicha i la Fatma-Aziza, ja estan instal·lats i a punt de gaudir de l'estiu de manera molt diferent del que viuen al Sàhara. Aquests tres infants provinents del camp de refugiats de Tindouf (Argèlia) han arribat gràcies al projecte Vacances en Pau, que permet a famílies catalanes acollir-los durant 2 mesos a l'estiu.

La principal impulsora d'aquesta iniciativa a la comarca és Ariadna Sánchez, coordinadora de l'ONG al Ripollès. Ella ja va acollir l'estiu passat la Fatma-Aziza, i enguany l'ha tornat a portar a Ripoll.

Aquí els menuts viuen una realitat diferent, coses quotidianes els poden sorprendre com per exemple la pluja. Un altre fet és el joc compartit amb entre nens i nenes. També s'evita que estiguin en males condicions al camp de refugiats, on a l'estiu s'arriba als 50 o 55 graus de temperatura durant el dia.Les famílies d'acollida poden presentar diferents perfils, com per exemple el de Núria Casellas, estudiant d'Educació Social que s'ha animat a acollir l'Aicha. La jove ja té preparades un seguit d'activitats perquè la petita descobreixi llocs que mai ha vist, com per exemple diverses excursions a la muntanya, la platja o un parc aquàtic.

Ara els petits sahrauís tenen fins a finals d'agost per gaudir del Ripollès i de les activitats que ofereix. També s'espera que puguin anant repetint l'experiència.