Aquesta setmana s'ha superat el llindar d'informació d'ozó al Ripollès

L'ajuntament de Pardines assegura que ha estat una situació puntual i lamenta l'alarma social que s'ha creat

per Laura Segur

Arreu

El punt de control de l'ozó de Pardines
El punt de control de l'ozó de Pardines | Laura Segur

De les 19h a les 20h d’aquest dimecres es van disparar les alarmes per un avís de situació de risc per superar el llindar d’ozó troposfèric al Ripollès. Unes dades que es desprenen de l’únic punt de control que hi ha a la comarca, ubicat a Pardines. No obstant, des de l’Ajuntament, transmeten un missatge de calma, ja que fonts del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya, el CECAT, han assegurat que ha estat una situació passatgera derivada, molt probablement, de les corrents d’aire, que provindrien d’Osona

Des de l’ens municipal, a més, lamenten la publicació d’un comunicat des del consell comarcal a les xarxes socials, sense prèvia comunicació amb el consistori. Consideren que va provocar alarma social, tal i com afirma l’alcaldessa de Pardines. Núria Pérez afegeix que s'hauria d'establir un protocol en aquest casos.

En relació a aquest punt de control de l’Ozó, a més, hi ha un projecte per tal de canviar-ne la ubicació, ja que està situat a tocar d’un dels miradors del municipi i sota diversos habitatges. El fort soroll constant d’aquest punt amb l’afegit que a nivell estètic no està integrat en aquest espai, són alguns dels aspectes que ha portat a l’ajuntament a buscar una nova ubicació. Segons informen, estan a l’espera d’un resposta dels organismes pertinents.