La Fundació MAP clourà el 50è aniversari amb el Festival Inspira

Txarango oferirà un concert "màgic"

per Laura Segur

Societat

Foto de grup dels impulsors del Festival Inspira
Foto de grup dels impulsors del Festival Inspira | Fundació MAP

Un festival inclusiu és el que servirà per coronar el 50è aniversari de la Fundació MAP i que tindrà lloc a la Devesa del pla de Ripoll. Serà el 29 de setembre de les 4 de la tarda fins a la 1 de la matinada. S’ha batejat com a Inspira, festival inclusiu, «un nom que defineix molt el que som», segons explica Hermínia Ordeig, gerent de la Fundació MAP. Des de la Fundació MAP tenien clar que volien buscar «un acte central que fos obert a la ciutadania, així com a les persones ateses de la fundació MAP i a aquelles entitats d’arreu de Catalunya que comparteixin la tasca que nosaltres». Serà una jornada festiva per a tots els públics i edats i amb concerts al vespre. En aquest sentit, el que s’ha confirmat és el que anirà a càrrec de la formació d’arrel ripollesa Txarango, «des del primer moment vam tenir clar que qui millor representava el Ripollès i els nostres valors és Txarango i per tant de seguida ens vam posar d’acord». 

L’espai, que es tancarà per a l’ocasió, comptarà amb quatre zones: un espai de sensibilització, amb activitats de tipus artístic i espectacles, on hi haurà cabuda a entitats locals i comarcals; un altre espai pensat per a activitats dirigides a un públic més infantil i familiar; un tercer espai, l’escenari principal on actuarà Txarango (21h) i una darrera zona amb serveis i foodtrucks. Alguer Miquel de Txarango assegura que se senten «feliços de poder-se sumar a aquest esdeveniment», en un moment en què estan tancant la gira d’El cor de la terra: «poder fer un dels últims concerts, abans de fer una aturada de més d’un any, a casa, en una proposta plena de valors, inclusiva, en pro la visualització que som una humanitat diversa i que ho hem de celebrar, és molt bonic i per a nosaltres té molt sentit». Asseguren que serà un concert «màgic» dins un dia en què «neix una cosa molt especial». Txarango inclou aquesta activitat en el gruix d’accions de caire social que duen a terme durant tot l’any tot afegint que «el Clownia no s’entendria sense la participació de la Fundació MAP, també hem teixit un relació a través del disc i la cessió de drets d’una de les cançons de l’últim treball...», il·lustra Alguer Miquel.

 

En aquest Inspira col·laboren activament tant l’ajuntament com la Comissió de Festes de Ripoll. L’alcade, Jordi Munell, en aquest sentit es felicita per aquesta col·laboració en l’organització d’aquest festival en pro a una institució «d’abast local i comarcal, però també de país... però és que Txarango també és una institució que porta el país enllà».

 

Des de la fundació no tanquen les portes a què sigui un festival que pugui tenir continuïtat en el temps. Les entrades ja es poden adquirir en línia des d’aquest divendres al web www.inspirafestival.com i físicament des del 30 de juliol a la recepció del taller de la fundació MAP i al CAT de can Guetes.